Metrum Intelligenta mätsystem för
energi och elkvalitet
Hem

  • pic1
  • pic1
  • pic1
  • pic1
  • pic1
 
 

 

Aktuellt

Nacka Energi vill höja kvaliteten på elen till slutkund - anlitar Metrum för att bli först i Sverige med att ta ett helhetsgrepp

[2016-07-06]

Metrum Sweden AB, ett av världens ledande bolag inom mätning av energi och elkvalitet, vann nyligen en upphandling där Nacka Energi sökte en leverantör för att säkerställa en heltäckande kontroll över bolagets elnät och bland annat kartlägga konsekvenser av olika driftomläggningar. Nacka Energi blir härmed först i Sverige med att ta ett strategiskt helhetsgrepp om elkvaliteten i hela elnätet.

Läs mer »

Energimarknadsinspektionen(Ei) skärper krav vilket kräver mer mätning och analys

[2016-05-02]

Leveranssäkerhet och spänningskvalitet – fokus i Ei:s tillsyn 

Läs mer »

Energiminister Ibrahim Baylan rådfrågar Metrum om export av smarta elnät

[2016-04-24]

Metrum, ett av världens ledande bolag inom mätning av energi och elkvalitet, deltog i början av april, tillsammans med Ericsson, ABB, Siemens, ÅF, eze Systems, Ferroamp, Energimyndigheten och Business Sweden i ett rundabordssamtal med energiminister Ibrahim Baylan och hans sakkunnig för att diskutera Sveriges exportstrategi och särskild satsning på energiområdet.

Läs mer »

Metrum leder EU-projekt - Mätteknik baserad på mönsterigenkänning ska öka möjligheten att ansluta mer förnybar energi i elnäten.

[2016-03-02]

Svenska Metrum, ett av världens ledande bolag inom mätning av energi och elkvalitet, kommer från den 1 mars att leda ett tvåårigt EU-projekt inom avancerad mätteknik. I projektet ska nya mätmetoder och mjukvaruapplikationer tas fram till elnätsbolagen för att möta den snabbt ökade produktionen av förnybar energi och samtidigt säkerställa elnätens driftsäkerhet och leveranskvalitet.

Läs mer »

Fler nyheter »

 

 
 
 
Metrum Sweden AB, Anders Personsgatan 16, SE-416 64 Göteborg, Sweden
Tel: +46-31-799 02 80 | www.metrum.se | info@metrum.se